Eerste editie Masterclass Praktijkgericht PMO

Vanaf 2 juni 2021 zal de eerste editie van de Masterclass Praktijkgericht PMO plaatsvinden. Deze masterclass is ontstaan uit de jarenlange samenwerking die CKC Seminars heeft met Hans Frederiksz vanuit de IPMA Community.

Een masterclass van vier dagen waarin jouw persoonlijke en individuele praktijksituatie rondom PMO centraal staat. De masterclass is voor iedere beginnend of ervaren professional die werkzaam is in een Project Management Office en behoefte heeft aan meer theoretische onderbouwing en erkenning van vakmanschap. Door deze masterclass te volgen breng je PMO van operationeel niveau naar tactisch en/of strategisch niveau, leer je de aller modernste aanpakken, methoden en technieken zoals Agile, Scrum en Lean en bewijs je jouw toegevoegde waarde in een projectmatige omgeving. Een mogelijke volgende stap is internationale erkenning door middel van het IPMA-PMO certificaat. Dit certificaat is erkend in meer dan 70 landen en bevestigt jouw expertise. Tijdens een optionele en aanvullende vijfde dag bereid trainer Hans Fredriksz je optimaal voor op de (zelf)studie en het officiële IPMA-PMO examen.

Over het ontstaan van de masterclass Praktijkgericht PMO
Wereldwijde trends en onderzoeken tonen aan: Projecten en Projectmatig werken wordt meer en meer de ‘standaard’ manier van werken. Als gevolg daarvan ontstaat er een steeds groter wordende vraag naar PMO (Project Management Offices) en uiteraard ook naar de Project Management Officer. Een belangrijk onderzoek vanuit IPMA bevestigt deze trend. In een aantal grote westerse landen is o.a. gekeken naar de bijdrage van projecten aan het Bruto Nationaal Product (BNP). Uit dit onderzoek bleek dat onze westerse economie voor 30% afhankelijk is van werk uit projecten, programma’s en portfolio’s. We leven in een tijd van verregaande automatisering en digitalisering. Meer en meer mensen werken in projecten en dragen bij aan strategische en innovatieve voortuitgang.

Logisch gevolg hiervan is dat er binnen organisaties steeds meer behoefte ontstaat in het maken van keuzes en/ of ontwikkelen van standaarden en ’aanpakken’ voor projecten en projectmatig werken. Steeds meer organisaties zijn afhankelijk van professionele Project ondersteuning.

Interesse in deelname? Meld je hier aan. Kom je met meerdere personen vanuit dezelfde organisatie? Bekijk dan de kortingsacties!

OVERZICHT NIEUWS